Angstige-hond-kalmeren

Hoe kun je een angstige hond kalmeren? Net als mensen reageren honden op stressvolle situaties. Honden tonen hun angst door veranderd gedrag, door aanhankelijk te worden, zich uitbundig te gedragen of zelfs terug te trekken.

Stressvest voor een hond

In tegenstelling tot mensen kunnen honden hun angst echter niet uitdrukken op de manier waarop wij mensen dat doen. Het is aan jou als honden eigenaar om aandacht te schenken aan de fysieke en gedragsmatige aanwijzingen die je hond vertoont.  Je kunt vervolgens reageren om je hond te helpen kalm te worden en de situatie aan te pakken die hen stress en angst bezorgt.

Knuffelen

Aanraken en contact kunnen een angstige hond kalmeren en hun angst en stress te verlichten. Wanneer een hond niet in de buurt is van zijn of haar baasje, zal hun angstniveau waarschijnlijk toenemen. Als ze lichamelijk letsel hebben, kan alleen al dicht bij je blijven ervoor zorgen dat ze rustiger worden. Het aaien en knuffelen van je hond zal een groot deel van de angst wegnemen.

Beweging

Angst bij je hond kan energie creëren die niet altijd onder controle te houden is. Een mens wordt verteld om lichaamsbeweging te krijgen om stress te verlichten. Dit werkt ook voor honden. Je kunt een angstige hond kalmeren door te gaan wandelen, hardlopen of op het erf of in het park te spelen. Dit zal een grote angstverlichting voor een hond teweeg brengen. Het zal hem vermoeien, precies genoeg om hem te kalmeren als hij na de oefening weer naar binnen komt. Tenzij de dierenarts zegt niet te bewegen, omdat een blessure of ziekte het onmogelijk maakt, is lichaamsbeweging goed voor jullie beiden. Je hond zal genieten van de tijd die hij met je doorbrengt.

Doe zelf kalm

Honden voelen vaak wat er met hun baasjes aan de hand is. Als je gespannen bent en reageert op hun angst en het slechte gedrag dat ze laten zien als ze gestresst zijn, zullen ze zich ook met je angst voeden. Het wordt een cyclus van angst en ongerustheid die zichzelf voedt totdat niemand kalm is. Doe een stap achteruit en haal een paar keer diep adem. Kom dan terug en behandel het gedoe met een kalme stem en rustig gedrag om de angstcyclus te doorbreken. Net als een menselijk kind reageert je hond op hoe je je gedraagt ​​en hoe zij zich voelen. Neem het voortouw en help ze geduldig.

Neem contact op met uw dierenarts

Als je hond te vaak te vaak angstig lijkt of zich niet lijkt te ontspannen of te kalmeren, kan het een goed idee zijn om haar naar de dierenarts te brengen. Let op de tijden en situaties waarin je hond het meest angstig lijkt en breng die informatie mee om te delen met de dierenarts. Zelfs als je huisdier geen letsel of ziekte heeft waarvan je op de hoogte bent, kan er iets fysieks zijn dat de dierenarts kan ontdekken.

Speelgoed zal een angstige hond kalmeren

Een gestreste hond kan zich uitleven door destructief te worden. Ze weten niet hoe ze die energie kunnen kanaliseren. Ze kunnen je alleen laten zien dat er iets niet klopt. Een goed kauwspeeltje kan uw angstige hond kalmeren. Het geeft een hond iets om op te focussen zodat je spullen of persoonlijke bezittingen niet worden gesloopt. Als je ooit een bezorgde hond hebt gezien, weet je dat ze enorm tekeer kunnen gaan. Het hebben van stevig kauwspeelgoed geeft je hond een acceptabele manier om wat stress te verlichten.

Time-out

Zoals elk kind kan een hond gewoon zo angstig of opgewonden raken dat er geen enkele mate van kalmte, lof of beloning zal werken om ze ten val te brengen. Soms hebben ze gewoon een rustige ruimte nodig zonder prikkels, waar ze alle input kunnen uitschakelen en gewoon kunnen ontspannen.

Behandel het echter niet als een straf. Geef ze een lekkere beloning en leidt je hond voorzichtig naar hun bench of comfortabele rustplek weg van het lawaai. Als een hond fysieke pijn heeft, kan een goede nachtrust precies zijn wat hij nodig heeft om de stress en angstgevoelens te verlichten. Denk na over hoe je je voelt na een zware dag, of als je pijn hebt, en hoe goed rust en ontspanning je in die situatie laat voelen. Je kunt de angst en stress voelen wegvloeien als je je ontspannen voelt. Dit geldt ook voor je hond.

Angst in al zijn vormen verandert de normale manier waarop een hond zich gedraagt ​​en reageert. Je bent de beste hulp om je hond te helpen iets uit minder angstig te maken. Je hond vertrouwt jou en houdt zoveel van je dat je hond wil dat jij het voortouw neemt.

Stressvest voor een hond

 

WELLICHT OOK INTERESSANT:

Hond blaffen afleren

Ontwormen van een hond

Artrose bij een hond

Oormijt bij je hond

Blaasontsteking bij honden

Oogontsteking bij de hond

Hond stinkt uit zijn bek

Rauw vlees voor de hond

Redenen om een hond te nemen