Blaasontsteking-bij-honden

Blaasontsteking bij honden. Meestal wordt dit veroorzaakt door een bacteriële infectie of een ander type infectie. Hier is wat je moet weten over de symptomen, oorzaken en behandelingen van blaasontsteking bij honden.

Symptomen blaasontsteking bij honden

Hier zijn enkele veel voorkomende symptomen van blaasontsteking bij honden:

►Bloed in de urine

►Vermoeden van pijn bij het urineren

►Vaak moeten plassen

►Urineren alleen kleine hoeveelheden

►Je hond heeft meer dorst dan normaal

►Zwakheid

►Loomheid

►Gevoelige buik

►Verlies van eetlust

►Je hond moet braken

►Gewichtsverlies

Oorzaken van blaasontsteking bij honden

Er zijn veel soorten ziektes en aandoeningen die bij honden een ontsteking van de blaas kunnen veroorzaken. Bacteriële infecties zijn de meest voorkomende oorzaak van blaasontsteking bij honden.

Hier zijn enkele andere oorzaken van een blaasontsteking bij je hond:

►Bekkenletsel

►Nierproblemen

►Chronische urineweginfecties

►Blaasstenen

►Nierstenen

►Blaastumor

►Urineweg aandoeningen

►Blootstelling aan bepaalde medicijnen

►Suikerziekte

Behandeling van blaasontsteking bij honden

Behandeling van een blaasontsteking bij je hond veroorzaakt door een bacteriële infectie is makkelijk te behandelen. Gewoonlijk omvat de behandeling voor bacteriële infecties antibiotica. Als behandeling nodig is wanneer niet een bacteriële infectie de oorzaak is van de blaasontsteking, hangt grotendeels af van de onderliggende aandoening.

Sommige soorten blaasstenen kunnen worden opgelost met speciale diëten of kunnen operatief worden verwijderd. Goedaardige tumoren in de blaas kunnen operatief worden verwijderd, hoewel kwaadaardige tumoren meestal een aanvullende behandeling nodig hebben.

Ongeacht de oorzaak van blaasontsteking bij honden, kan de behandeling bestaan ​​uit pijnstillers of ontstekingsremmende geneesmiddelen om de symptomen en ongemakken te verminderen en de urineproductie te verhogen.

Het is raadzaam om de beschikbaarheid van water voor honden met blaasontsteking te vergroten. Dit kan helpen de urinewegen van bacteriën, brokstukken of opgeloste kristallen weg te spoelen en het herstel te versnellen. De meeste honden herstellen goed van een blaasontsteking met de juiste behandeling. Echter, als de oorzaak van de blaasontsteking een kwaadaardige tumor is, zijn de kansen op herstel heel klein. 

WELLICHT OOK INTERESSANT:

Oogontsteking bij de hond

Hond stinkt uit zijn bek

Rauw vlees voor de hond

Artrose bij een hond

Ontwormen van een hond

Hondenverzekering