Het is een zeer vieze aanblik voor ons mensen, je hond eet poep, ook wel bekend als Coprophagia; het eten van uitwerpselen of mest. Paardenmest, koeienmest, kattenpoep, eendenpoep en zelfs de ontlasting van andere honden en van zichzelf zijn zeer populair bij honden.

Hond Shop

Mijn hond eet poep. Waarom eigenlijk?

Een veel voorkomende misvatting is dat dit betekent dat je hond een voedingstekort heeft. Aangezien dit een veel voorkomend gedrag is bij onze viervoeters, is het echter waarschijnlijker dat je hond gewoon van de smaak geniet!

Is er een risico voor mijn hond die poep eet?

Je moet proberen je hond te ontmoedigen poep te eten, omdat dit slecht kan zijn voor zijn gezondheid. Sommige vormen van vee of paardenmest bevatten ook ontwormingsmiddelen die gevaarlijk kunnen zijn voor je hond.

Je hond eet poep. Waar moet je op letten?

►Als je hond nog nooit poep heeft gegeten en deze gewoonte plotseling heeft ontwikkeld, moet je je hond naar de dierenarts brengen voor een controle.

►Soms eet je hond poep omdat ze meer moeten eten dan wat je ze te eten geeft, of de tijd tussen de maaltijden is te lang.

►Verveling kan een rol spelen in hoe je hond zich gedraagt ​​en dit kan onder meer het eten van poep omvatten. Door je hond mentaal gestimuleerd te houden in de thuisomgeving, kan dit gedrag worden voorkomen.

►Verlatingsangst bij honden kan ertoe leiden dat honden dingen doen die ze normaal niet zouden overwegen en het is de moeite waard om dit probleem aan te pakken om de angst van uw hond op te lossen.

►Als uw hond toevallig kattenpoep uit de kattenbak eet, moet u nadenken of dit een relatief nieuwe gewoonte is en of er iets is veranderd om toegang tot de bak mogelijk te maken. Kattenpoep is een echte delicatesse voor honden, dus het is het beste om ervoor te zorgen dat je kattenbak helemaal niet toegankelijk is voor je hond.

Hoe kan je je hond laten stoppen met het eten van poep

Als je je hond wilt afhouden van deze enigszins gênante gewoonte, kan het volgende helpen:

►Als uw hond nog niet zindelijk is – of het nu een volwassene of een puppy is – zorg dan dat alle gebieden in je huis schoon zijn van poep

►Controleer je tuin en ruim poep op voordat je je hond buiten laat.

►Maak geen massale ophef of maak je niet druk als je hond poep eet. Het kan sommige honden juist enthousiast maken, waardoor ze nog meer geïnteresseerd zijn om naar de poep te gaan.

►Een goede terugroeptraining maakt het mogelijk dat je hond terugkomt voordat ze de poep bereiken waar ze naar op zoek zijn.

Hoe je je hond kunt stoppen met het eten van kattenpoep

Als je merkt dat je hond onlangs kattenpoep uit de kattenbak heeft gegeten, kan dit zijn omdat de bak onlangs is verplaatst. Of misschien is de relatie tussen je hond en kat onlangs veranderd.

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat je de kattenbak van katten zo vaak mogelijk schoonmaakt en naar een plaats verplaatst waar je hond niet bij kan. Je zou kunnen proberen de kattenbak te plaatsen achter een opening waar je kat doorheen kan maar je hond niet, zoals:

►Een rustig deel van het huis met een kleine ruimte, waar alleen je kat in kan komen

►Een kattenbak met een deksel erop

►Een kartonnen doos geplaatst over een kattenbak met een klein vierkant uitgesneden, zodat je kat naar binnen kan, maar je hond niet

►Een traphekje met een kattenluik erin plaatsen voor de kattenbak

Hond Shop

WELLICHT OOK INTERESSANT:

Artrose bij een hond

Ontwormen van een hond

Hondenverzekering

Angstige hond kalmeren

Hond trekt aan de riem

Hond blaffen afleren

Oormijt bij de hond

Haaruitval bij honden

Blaasontsteking bij honden

Oogontsteking bij de hond

Hond stinkt uit zijn bek

Rauw vlees voor de hond

Redenen om een hond te nemen

Hondennagels knippen