hond stinkt uit zijn bek

Help, je hond stinkt uit zijn bek! Als dit het geval is moet je er echt snel wat aan gaan doen. Als je hond ruikt uit zijn of haar mond is je hond niet helemaal gezond.

Hond stinkt uit zijn bek, wat kan ik zelf doen?

Er zijn meerdere dingen die je zelf kunt doen als je hond uit zijn bek stinkt en dus een slechte adem heeft. Lees gauw verder en merk dat je helemaal niet meteen naar de dierenarts hoeft om het op te lossen.

Poets de tanden van je hond

Je hond stinkt uit zijn bek en dat is niet normaal, het is eigenlijk een teken van een ongezonde mond. Onbehandelde, zieke tanden en tandvlees leiden snel tot levensbedreigende gezondheidsproblemen voor een hond. Dus poets de tanden van je hond regelmatig, minimaal één keer per week. Als je een hond hebt met een klein, ingeduwd gezicht, zoals een Shih Tzu of een Franse Bulldog, moet je die tanden elke dag echt poetsen, omdat de bouw van hun mondjes hen extra kwetsbaar maakt. Kies een tandpasta met een smaak die je hond echt lekker vindt.

Geef je hond een ruw bot om op te kauwen

Een bron van slechte hondenadem is een opeenhoping van tandsteen op de tanden. Knagen aan botten, helpt het tandsteen te verwijderen.

Koop mondwater voor je hond

Een andere manier om de geur te verwijderen is de aanschaf van mondwater voor de mond. Dit mondwater wordt gewoon aan het drinkwater toegevoegd. Je zult merken, de hond stinkt uit zijn bek  als je begint, maar zal heel snel beter gaan ruiken omdat de bacteriën snel worden gedood.

Geef de hond kokosolie

Kokosolie is stimuleert niet alleen de spijsvertering en het immuunsysteem, het helpt ook als de hond uit zijn bek stinkt. Leg elke dag een theelepel over het voer van je hond en je ruikt al gauw zoetere adem. En omdat honden van smaak houden is kokosolie voor hen een echte traktatie. Sommige hondenliefhebbers poetsen zelfs de tanden van hun huisdier met kokosolie.

Neemboom extract

Net als kokosolie is een extract van de neem boom een van botanische stoffen die veel positieve effecten hebben op de gezondheid van honden. Naast dat het goed is voor de huid en de vacht, is neem ook uitstekend voor het bevorderen van de mondgezondheid bij honden. Voeg twee keer per week een klein beetje aan hun voer toe en de gebitsproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Probiotica voor de hond

Over slechte bacteriën gesproken, u moet er zeker van zijn dat de mond van uw hond is gevuld met nuttige bacteriën die de overhand hebben over de schadelijke. Daarvoor kun je probiotica gebruiken. Gebruik een probiotica die speciaal voor honden is gemaakt, en je zal een groot verschil merken – niet alleen in de adem van uw hond, maar ook in zijn algehele welzijn.