hond-trekt-aan-de-riem

Je hond trekt aan de riem. Problemen met de lijn zijn een groot probleem voor een groot deel van de hondenbezitters en een belangrijke reden waarom zo veel gezonde honden gedoemd zijn tot leven in een dierenasiel. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat problemen met honden aan de lijn bijna altijd opgelost kunnen worden. Dit kan door het gebruik van positieve trainingsmethoden.

Hond trekt aan Riem K9

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, trekken honden niet aan de lijn tijdens het lopen omdat ze roedel leider of dominant willen zijn over hun mens. Er is een veel eenvoudigere verklaring.

Honden vinden het heerlijk om buiten te zijn en de wandeling is een stimulerend en opwindend onderdeel van hun dag. Het verlangen om vooruit te komen is dus erg sterk. Mensen zijn geen ideale wandelpartners omdat het natuurlijke en comfortabele wandeltempo van een hond veel sneller is dan dat van ons. Kalmpjes naast een persoon lopen terwijl het enige wat een hond echt wil doen is rennen en zijn omgeving onderzoeken vereist een grote mate van beheersing. Dit is voor sommige honden erg moeilijk.

Alle honden moet dus worden geleerd hoe ze op een positieve manier aan de riem moeten lopen zonder pijn of ongemak, zodat een wandeling voor iedereen aangenaam wordt.

Hond trekt aan de riem, hoe voorkomen?

Als je niet zo goed weet waar je moet beginnen zijn hier een aantal simpele tips:

Gebruik een harnas

Een harnas dat op de borst wordt gedragen, is een perfect hulpmiddel bij de training. Omdat het de gevoelige nek van een hond onder druk zet door de druk gelijkmatiger over het lichaam te verdelen. Wanneer de riem is bevestigd aan een ring op het harnas en je hond trekt aan de riem, zal het harnas zijn lichaam draaien in plaats van hem naar voren te laten gaan. Dit soort harnassen zijn aan te raden voor iedereen die extra hulp nodig heeft.

Stoppen bij trekken aan de lijn

Het trekken aan de lijn is vaak succesvol voor de hond. Dit komt omdat de persoon die meeloopt het trekken per ongeluk versterkt door de hond toe te staan ​​naar zijn bestemming te gaan wanneer hij trekt. Maar je kunt dit veranderen door het gevolg voor je hond te veranderen. Wanneer hij trekt, stop dan onmiddellijk. Sta volledig stil totdat de riem ontspant, hetzij doordat je hond een stap achteruit doet of zich omdraait om je aandacht te geven. Als de lijn lekker ontspannen is, ga je verder. Herhaal dit indien nodig.

Omgekeerde techniek

Als je deze techniek te langzaam vindt, kun je de methode omgekeerd proberen. Wanneer je hond trekt aan de riem, voer je een ‘GA’-signaal uit. Je keert je van hem af en loop je in de andere richting zonder aan de riem te rukken.

Commando’s met opgewonden stem

Je kunt rukken aan de riem vermijden door je hond met een opgewonden stem te motiveren je te volgen. Wanneer hij je volgt en de lijn ontspannen is, draai je terug en vervolg je je weg. Het kan een paar beurten duren. Maar je commando’s met je stem en lichaamstaal zullen duidelijk maken dat trekken niet zal worden versterkt met voorwaartse beweging. Rustig aan je zijde lopen of zelfs iets voor je lopen aan een losse lijn zal je hond wel brengen waar hij zelf heen wil. Je kunt ook de beslissing van je hond om dicht bij je te lopen versterken door hem een ​​motiverende beloning te geven.

Wordt onvoorspelbaar

Zodra je hond meer naar je luistert, kun je nog meer variëren door zelf onvoorspelbaar te worden. Dit betekent dat je hond altijd naar je moet luisteren omdat hij nooit weet waar je naartoe gaat. De onvoorspelbaarheid zal de aandacht van je hond trekken. Vergeet niet hem te belonen voor het naleven. Want hoe beter je hem het gevoel geeft dat hij dicht bij je in de buurt moet komen, hoe meer hij ervoor kiest om dat te doen.

Hond trekt aan Riem K9

 

ANDEREN LAZEN OOK:

Hond blaffen afleren

Ontwormen van een hond

Artrose bij een hond

Oormijt bij je hond

Blaasontsteking bij honden

Oogontsteking bij de hond

Hond stinkt uit zijn bek

Rauw vlees voor de hond

Redenen om een hond te nemen