Kattenpis Geur Verwijderen

Er zijn verschillende redenen waarom katten hun kattenbak omzeilen en elders in huis plassen. Als je kat ziek is, gedragsproblemen heeft, moet wennen aan een nieuw huisdier of kind, of protesteert tegen een vuile kattenbak, dan kan de kat ervoor kiezen om je tapijt of je nieuwe bank te gebruiken om te plassen. Op welke manier kun je eigenlijk kattenpis geur verwijderen?

Kattenpis geur verwijderen. Hoe?

De volgende zaken kun je uitvoeren om te voorkomen dat je kat nogmaals op dezelfde plek gaat plassen in plaats van in de kattenbak.

►Eerst breng je een bezoek aan de dierenarts, er kan namelijk een medische oorzaak zijn waarom je kat buiten de kattenbak plast. De kat zou zomaar incontinent kunnen zijn.

►Pak de keukenrol en probeer zo veel mogelijk urine op te nemen. Als het een grote plek is en je wilt geen keukenrol verspillen, gebruik dan een oude handdoek of oude kleding die kan worden weggegooid. Als de vlek op het tapijt ligt, ga dan op de natte plek staan ​​(vergeet niet om je schoenen te dragen).

►Wrijf niet over de vlek. Als het droog is, giet je koud water op de vlek en dep je af.

►Gebruik geen wasmiddelen met ammoniak erin. Ammoniak kan je kat juist aanmoedigen om de plek opnieuw te markeren.

►Kattenpis geur verwijderen kun je voor elkaar krijgen door een commercieel product uit de dierenwinkel te gebruiken. Bijvoorbeeld “HG tegen Urinegeur” en het middel “Urine Off” zijn twee zeer effectieve middelen.

►Gebruik azijn en bakpoeder bij het schoonmaken. Azijn is geweldig voor het doden van bacteriën. Dit mengsel is perfect voor zowel oude als nieuwe vlekken. Probeer 1 1/2 koppen warm water en een halve kop azijn. Giet dit brouwsel over de vlek en wacht ongeveer 3 tot 5 minuten. Azijn is niet goed voor alle soorten steen. Nadat de oplossing van water en azijn droog is, strooi het gebied met heel veel bakpoeder.

Kattenpis geur verwijderen uit tapijt of bank

Bij het verwijderen van kattenpis geur uit een bank of je tapijt moet je iets voorzichtiger te werk gaan en heb je een delicaat middel nodig als Urine Off. Dit middel is veilig voor je mooie tapijt en bank.

Hoe voorkom je kattenpis in huis?

►Verschoon de kattenbak wat vaker dan gemiddeld en vervang de kattenbakvulling. Een groot deel van de katten dat in huis plast doet dit uit protest tegen een vuile kattenbak. 

►Laat je kat of poes castreren of steriliseren. Dit helpt meestal ook.