Oogontsteking Bij De Hond

Oogontsteking bij de hond kan door verschillende redenen ontstaan, variërend van omstandigheden die gemakkelijk te herstellen zijn tot enkele die zeer ernstig zijn.

Oogontsteking bij de hond zalf

De meest voorkomende redenen zijn:

►Conjunctivitis: de slijmvliezen van het oog worden ontstoken en gaan jeuken.

►Glaucoom: een ernstige aandoening veroorzaakt door verhoogde druk in het oog zelf.

►Allergieën: net als bij de mensen kan je hond last hebben van allergie. Dit veroorzaakt jeukende en tranende ogen.

► Een voorwerp in het oog: een voorwerp in het oog kan het oog van je hond irriteren

►Gekrast hoornvlies: een kras op het oog kan zich ontwikkelen tot een ernstiger toestand, zoals een zweer

►Entropion: wanneer de wimpers naar binnen worden gekeerd in plaats van naar buiten. Hierdoor kan het oog van je hond, geïrriteerd raken en uiteindelijk wordt geïnfecteerd.

Symptomen van een oogontsteking bij de hond

Het meest voorkomende teken dat de ogen van je hond geïrriteerd zijn, is roodheid. Bovendien kan je hond ook overdreven knipperen of scheel kijken, of juist het oog extreem veel gesloten houden. Vaak gaat een hond proberen met de klauwen proberen de ogen te bereiken. Ook kan er slijm of pus als afscheiding in het oog van je hond bevinden.

Behandeling van een oogontsteking bij de hond

Als je denkt dat de ogen van je huisdier geïrriteerd zijn, dient u contact op te nemen met uw dierenarts voor advies. Echter zijn er in de meeste dierenwinkels ook middeltjes beschikbaar die een oogontsteking bij de hond met gemak kunnen laten verdwijnen. Je moet hierbij denken aan oogzalfjes of oogdruppels die zeer gemakkelijk zijn toe te dienen. Deze middelen zijn ook zeer goed te gebruiken ter voorkoming van ontstekingen.

Voorkomen van een ontstoken oog bij de hond

Omdat er zoveel verschillende oorzaken van oogontsteking zijn, is het moeilijk te achterhalen welke preventie voor je hond gaat werken. Om je hond te helpen het risico op oogproblemen te verminderen, controleer je de ogen van de hond dagelijks op duidelijke tekenen van irritatie, zoals roodheid of tranen. Er bestaan goede oog reinigers voor honden die goed kunnen helpen ter voorkoming van een oogontsteking bij je hond.

Oogontsteking bij de hond zalf

 

WELLICHT OOK INTERESSANT:

Hond stinkt uit zijn bek

Rauw vlees voor de hond

Redenen om een hond te nemen

Artrose bij een hond

Ontwormen van een hond