Oormijt-bij-je-hond-ontsteking

Er zijn verschillende soorten mijten die in het oor van je hond aanwezig kunnen zijn, maar de meest voorkomende is de Otodectes cynotis. Dit is een kleine, achtvoetige parasiet die zich voedt met de was en oliën in de gehoorgang van je hond. Oormijt bij je hond heeft een levenscyclus van drie weken en is bijna niet waarneembaar met het blote oog.

Oormijt bij je hond

De oormijt bij je hond veroorzaakt irritatie en ontsteking, oormijten kunnen het uitwendige en inwendige kanaal infecteren en leiden tot ernstiger huid- of oorontstekingen als ze niet worden behandeld. Infectie produceert meestal een karakteristieke donkere ontsteking; in sommige gevallen kan de gehoorgang volledig worden geblokkeerd door dit koffiedikachtige vuil.

Hoe ontstaat oormijt bij je hond?

Sterk besmettelijke oormijten komen het meest voor bij buitenkatten, die hun hondenvriendjes kunnen infecteren. Ze worden het vaakst doorgegeven van huisdier naar huisdier bij contact thuis of buiten. Mensen zijn over het algemeen immuun voor oormijt.

Wat zijn de symptomen van oormijt bij je hond?

►Overmatig krabben en wrijven van de oren

►Je hond schudt veel met zijn hoofd

►Zwarte of bruine wasachtige afscheiding in het oor

►Sterke geur uit het oor

►Ontsteking van het oor

►De gehoorgang raakt verstopt met koffie-achtige substantie

Wat zijn complicaties van oormijt bij je hond?

Naast de ontwikkeling van huidinfecties, kunnen oormijt bloedvaten in het oor van je hond scheuren. Hierdoor gaat je hond krabben en hoofdschudden. Hierdoor zal de gehoorgang gezwollen zijn en pijnlijk zijn voor je hond.

Zijn bepaalde honden vatbaar voor oormijt?

Oormijten kunnen van invloed zijn op honden van alle leeftijden en alle rassen.

Wat moet ik doen als ik denk dat mijn hond oormijt heeft?

Er zijn druppels op de markt die ervoor kunnen zorgen dat de oormijt bij je hond gaat verdwijnen. Deze druppels zijn ook heel goed ter voorkoming van oormijt bij je hond. Is na een aantal weken de oormijt door deze druppels nog niet weg dan is het raadzaam naar een dierenarts te gaan. Je hond zal snel verlichting voelen nadat de behandeling begint, maar en vergeet niet dat alle dieren in het huishouden moeten worden behandeld om volledige uitroeiing te verzekeren.

Hoe worden oormijten behandeld door de dierenarts?

Oormijten kunnen worden behandeld met producten die uw dierenarts voorschrijft die rechtstreeks in het oor worden aangebracht die op de huid wordt aangebracht. Als de oren zijn geïnfecteerd of een opeenhoping van vuil hebben, kan een zachte reiniging vereist zijn met katoen en een oorreiniger voor honden. Dit kan verdoving vereisen, afhankelijk van het temperament van je hond.
Uw dierenarts kan ook antibioticum voorschrijven om infecties op te lossen.

Hoe kan je oormijt voorkomen?

Een reiniging van het oor van je hond eenmaal per maand kan de aanwezigheid van oormijt verhinderen. De mand van je hond regelmatig grondig reinigen en je andere huisdieren op besmetting controleren is ook aan te bevelen.

Oormijt bij je hond

WELLICHT OOK INTERESSANT:

Oogontsteking bij de hond

Hond stinkt uit zijn bek

Blaasontsteking bij honden

Rauw vlees voor de hond

Ontwormen van een hond

Artrose bij een hond

Hondennagels knippen