Rauw vlees voor de hond

Rauw vlees voor de hond in plaats van hondenbrokken. Veel mensen hebben er een mening over, maar wat is nu eigenlijk beter voor je trouwe viervoeter? Als we praten over vlees geven aan je hond hebben we in feite 2 manieren. Ten eerste kun je je hond kant en klaar vlees geven dat je gewoon kunt vinden in de diepvriezer van de supermarkt (KVV voer) en ten tweede kun je de hond rauw vlees geven wat je gewoon kunt kopen bij de slager. (BARF= bones and raw food)

Aangezien het heel moeilijk is een compleet menu samen te stellen met rauw vlees en botten die je zelf bij de slager koopt gaan we in dit verhaal verder uit van de kant en klare vleesmaaltijden die je her en der kunt kopen. Bovendien loop je de kans dat als je jouw hond eigen gekocht rauw vlees geeft er ziektekiemen en bacteriën inzitten.

Bij kant en klaar vlees voor de hond weet je zeker dat er geen ziektekiemen inzitten, en je weet zeker dat de hond alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die een hond per maaltijd nodig heeft.

Waarom rauw vlees voor de hond?

Er zijn een heleboel voordelen van het geven van rauw vlees (KVV vlees) ten opzichte van hondenbrokken:

 • In vlees zitten gezonde bacteriën die er voor zorgen dat je hond een gezonde darmflora heeft.
 • Vleesmaaltijden voor de hond bevatten minder graan dan hondenbrokken en is er minder kans op tandsteen bij je hond.
 • Je hond zal minder stinken omdat er minder afvalstoffen in het voer zitten. We hebben het dan over lichaamsgeur, winderigheid en geur uit de mond.
 • Als je jouw hond vlees geeft i.p.v. hondenbrokken zul je merken dat de vacht mooier wordt.
 • Je hond zal veel minder ontlasting hebben en minder vaak poepen, en de kleinere drollen zijn steviger. Je kunt ze ook beter oprapen met het poepzakje.
 • Doordat rauw vlees voor de hond minder afvalstoffen bevat worden de organen van je hond veel minder belast.
 • Je hebt veel minder kans op problemen met de anaal klieren. De ontlasting van je hond is veel steviger en hierdoor worden de anaal klieren steeds goed leeg geduwd.
 • Vlees zorgt dat het maagzuur van je hond zuurder is. Slechte bacteriën en parasieten verdwijnen hierdoor uit de maag van je hond.
 • Honden die vlees eten hebben minder de neiging om hyperactief te zijn en zijn dus rustiger.
 • Honden die vlees eten hebben minder vaak last van jeuk.
 • Oorontstekingen zullen minder vaak voor komen bij honden die geregeld rauw vlees eten.
 • Vleesetende honden zijn ook beter bestand tegen vlooien en wormen.

Zoals je kunt zien zijn er nogal wat voordelen te bedenken voor het voeren van rauw vlees aan je hond. Vooropgesteld zijn deze voordelen vooral aanwezig bij het kant en klare vlees wat door de verschillende fabrikanten voor je hond is samengesteld en gewoon bij dierenwinkels en supermarkten te krijgen is. Dit vlees is vrij van ziektekiemen en levert een complete maaltijd voor je hond.

Wellicht ook interessant:

Redenen om een hond te nemen

Aziatische hornaar wesp

Artrose bij een hond

Ontwormen van een hond