Is Courgette Gezond

Is courgette gezond? Een courgette is een fruit met een laag zetmeelgehalte. Dit betekent dat het weinig koolhydraten bevat en veel vezels bevat. Dat betekent dat het je vult en ontmoedigt om meer te eten.


Waarom is courgette gezond?

►Courgette verbetert de gezondheid van het hart. Het DASH-dieet, bijvoorbeeld, is gericht op het verbeteren van de gezondheid van het hart door het verlagen van hypertensie (hoge bloeddruk). Courgette is een prominent onderdeel van het DASH-dieet.

► Courgette verbetert de gezondheid van de ogen. De vrucht is rijk aan luteïne en zeaxanthine, twee antioxidanten die goed voor de ogen zijn. Daarom is courgette gezond voor de ogen.

►Courgette helpt Diabetes onder controle te houden. Courgette is goed voor diabetici. En de voedingsvezels waar de courgette vol van is, kunnen de glucoseopname vertragen en de patiënten met type 2-diabetes helpen.

►Courgette helpt cholesterol te verlagen. Courgette is een van de weinige voedingsmiddelen die cholesterolvrij is en daarom kun je het gerust het opnemen in een cholesterolverlagend dieet.

►Courgette is goed voor mensen met astma. Het hoge gehalte vitamine C en koper in een courgette zijn goed voor je als je astma hebt.

►Courgette beschermt tegen darmkanker. De vezel in courgette is de belangrijkste reden waarom het kan helpen bij de behandeling van darmkanker, het absorbeert het overtollige water in de dikke darm, houdt voldoende vocht vast in de ontlasting en helpt het om soepel uit het lichaam te komen. Het luteïne in courgette kan ook het risico op darmkanker verminderen.

►De spijsvertering wordt verbeterd door de voedingsvezels in een courgette. Als je spijsverteringsproblemen hebt, kun je eenvoudig courgette bij je maaltijd te gebruiken.

►Courgette verlaagt de bloeddruk. Courgette, is rijk aan kalium, een van de voedingsmiddelen met de meeste voorkeur om hypertensie te bestrijden. Verrassend genoeg bevat een courgette meer kalium dan een banaan.

►Courgette is een goede bron van de antioxidanten luteïne en zeaxanthine. Deze twee carotenoïden vertonen krachtige anti-aging eigenschappen. Ze beschermen de cellen van het lichaam en de huid tegen schade door vrije radicalen, die anders tot vroegtijdige veroudering kan leiden. Van luteïne en zeaxanthine is ook aangetoond dat ze de huid lichter maken en de gezondheid verbeteren.

►Courgette bevordert de gezondheid van de ogen.

►De vitamines in courgettes gaan veroudering tegen. Courgette is een goede bron van de antioxidanten luteïne en zeaxanthine. Deze twee carotenoïden vertonen krachtige anti-aging eigenschappen .

►Het eten van courgettes versterkt botten en tanden. De luteïne en zeaxanthine in courgette houden de botten en tanden sterk. Bovendien versterken ze ook de bloedcellen. Courgette bevat ook vitamine K, wat bijdraagt aan sterkere botten.

►Een courgette helpt de schildklier- en adrenaline-functie in evenwicht te houden. Courgette is rijk aan mangaan, een mineraal dat de optimale werking van de schildklier bevordert.

►Het eten van courgette helpt jicht voorkomen. De vitamine C zorgt voor een lager risico op jicht.

►Courgettes bevorderen de gezondheid van de prostaat. Een courgette bevat bèta-caroteen en vitamine C beiden zeer goed tegen prostaat risico.

►Courgettes helpen de huid te hydrateren.

►Door courgettes verbeter je je geheugen.

►Courgettes bevorderen de haargroei.

►Courgettes verbeteren je immuniteit, en daarom is courgette gezond voor je hele lichaam.


Wellicht ook interessant:

Wortels heel gezond