Yoghurt is gezond

Yoghurt is gezond omdat het rijk is aan gezonde stoffen. Het eten van yoghurt kan je helpen je gezondheid te verbeteren.

Yoghurt kan je helpen met afvallen

Eet een bakje yoghurt per dag en het helpt je af te vallen. Yoghurt zorgt ervoor dat vet beter kan worden verbrand.

De meeste yoghurtmerken bevatten bacteriën die goed voor je zijn

Veel yoghurt soorten bevatten speciale stoffen die je spijsvertering reguleren en je immuunsysteem versterken.  Als je last hebt van een opgeblazen gevoel of diarree, is het de moeite waard om een ​​yoghurt te eten.

Yoghurt zit boordevol vitamines

Een portie yoghurt is een belangrijke bron van kalium, fosfor, riboflavine, jodium, zink en vitamine B5. Goede yoghurt bevat ook B12, dat rode bloedcellen in stand houdt en helpt om je zenuwstelsel goed te laten functioneren. Yoghurt is gezond vanwege de vele vitamines, dat is duidelijk.

Yoghurt helpt je sneller herstellen na het sporten

Met de juiste verhouding van eiwitten tot koolhydraten, maakt yoghurt, met name hoog-eiwit Griekse yoghurt, tot een uitstekende snack na het sporten. Het eiwit in deze yoghurt levert de aminozuren die je spieren nodig hebben om zichzelf te herstellen. Het eiwit in yoghurt kan ook helpen de hoeveelheid water te verhogen die door de darmen wordt opgenomen, waardoor de hydratatie verbetert.

Niet alle yoghurt is gelijk als het gaat om calcium en vitamine D

Omdat het van nature calcium bevat, zou je denken dat de hoeveelheid calcium bij elke yoghurt hetzelfde zou zijn, ongeacht welke yoghurt je kiest. Maar dat is dus niet zo. De niveaus kunnen sterk variëren van merk tot merk, dus je moet echt het etiket controleren. Fruityoghurt bijvoorbeeld bevat meestal minder calcium dan gewoon omdat de suiker en het fruit kostbare ruimte innemen in de yoghurt.

Yoghurt kan hoge bloeddruk voorkomen

Elke dag consumeert 70% van alle mensen meer dan tweemaal de aanbevolen hoeveelheid zout. Na verloop van tijd kan dit leiden tot een hoge bloeddruk en nier- en hartaandoeningen. Het kalium in yoghurt, bijna 600 milligram per acht gram, kan helpen om een groot ​​deel van het teveel aan natrium uit je lichaam te spoelen. Dus, yoghurt is gezond voor je hart- en bloedvaten.

Een dagelijkse portie yoghurt houdt verkoudheid weg

Elke dag een bakje yoghurt en je zult merken dat je de komende maanden vrij van verkoudheid zult zijn. De gezonde bacteriën in yoghurt sturen signalen naar de lichaamscellen die het immuunsysteem stimuleren om je lichaam te beschermen tegen schadelijke bacteriën.

Yoghurt is gezond voor je tanden

Ondanks het suikergehalte veroorzaakt yoghurt geen gaatjes. Het melkzuur in yoghurt lijkt ook je tandvlees te beschermen. Mensen die een bakje yoghurt per dag eten, hebben een 60 procent lager risico op het krijgen van ernstige gebit aandoeningen dan degenen die geen yoghurt eten.

Yoghurt is zeer eiwitrijk

Yoghurt kan een uitstekende bron van eiwitten zijn. Vooral Griekse yoghurt, die dikker wordt gemaakt, heeft een hoog eiwitgehalte. Traditionele yoghurt bevat veel minder. Als je het eet voor het eiwit, zoek dan naar merken die minimaal acht tot tien gram per portie bevatten. Omdat yoghurt veel eiwit bevat is het uitstekend in te passen in een eiwitdieet.

WELLICHT OOK INTERESSANT:

Is courgette gezond?

Zijn wortels gezond?