Buikgriep besmettelijk

Buikgriep kan je enorm ellendig laten voelen. Je hebt nergens meer zin in en je voelt je futloos en slap. Maar wat is buikgriep eigenlijk en wat zijn de symptomen van buikgriep? En is buikgriep besmettelijk?

Buikgriep-Besmettelijk-Vlozaad

Symptomen van buikgriep

De eerste stadia beginnen met rillingen, koorts en misselijkheid, die overgaan in braken, diarree en ernstige pijn. Je voelt  en er is geen remedie. Buikgriep moet zijn gang gaan. Dat gezegd hebbende, kunnen de onderstaande remedies verlichting bieden van de moeilijkste symptomen en helpen om u weer op de been te helpen zodra de moeilijkste fase verdwijnt.

Is buikgriep besmettelijk?

Jazeker is buikgriep besmettelijk. Het kan door de volgende zaken worden verspreid:

►Besmetting via voedsel.

►Besmetting door zoenen of ander persoonlijk contact zoals bijvoorbeeld handen geven. Handen wassen is dus zeer belangrijk

►Besmetting via huisdieren zoals honden en katten.

Wat drinken bij buikgriep?

Veel drinken is van cruciaal belang, omdat je vitale lichaamsvloeistoffen verliest door te zweten, te braken en diarree te krijgen. Als je problemen ondervindt om vocht binnen te houden, probeer dan regelmatig kleine slokjes te nemen.

Bij buikgriep kun je het beste het volgende drinken:

►heldere vloeistoffen, zoals water en bouillon

►sportdranken

►bepaalde theesoorten, zoals gember en pepermunt, die je maag kunnen kalmeren en misselijkheid kunnen verlichten (vermijd sterk cafeïne houdende theesoorten)

Bij buikgriep kun je het volgende beter NIET drinken:

►Cafeïne dranken zoals koffie, sterke zwarte thee en chocolade. Ze kunnen je slaap beïnvloeden op een moment dat voldoende rust van groot belang is.

►Alcohol, dat droogt je verder uit

Wat eten bij buikgriep?

Het eten van voedsel kan moeilijk zijn met buikgriep. Forceer jezelf niet om te eten als de gedachte aan eten je misselijk maakt . Als je eindelijk het gevoel hebt dat je iets kunt eten, kun je het beste langzaam en eenvoudig beginnen.

Het BRAT-dieet – bananen, rijst, appelmoes en toast – is ideaal om uw maag weer tot rust te brengen. Deze vier voedingsmiddelen zijn gemakkelijk verteerbaar, bevatten koolhydraten om je energie te geven en voedingsstoffen aan te vullen:

►Bananen: Bananen zijn licht verteerbaar, bevatten kalium, wat je hard nodig hebt door overgeven en diarree, en versterken de maagwand.

►Rijst: Bruine rijst heeft te veel vezels en kan overmatig gas produceren. Witte rijst is gemakkelijk voor je lichaam om te verwerken en levert energie op van koolhydraten.

►Appelmoes: Appelmoes zorgt voor een energieboost dankzij de koolhydraten en suikers en bevat pectine, dat kan helpen bij diarree. Het is ook gemakkelijk te verteren.

►Toast: Vermijd toast van volkorenbrood, want vezels kunnen moeilijk zijn voor het spijsverteringsstelsel. Wit brood is gemakkelijker verteerbaar.

Wat kan ik beter niet eten bij buikgriep?

►Zuivel: Niet iedereen heeft een probleem met melk als ze buikgriep hebben, maar het kan moeilijk verteerbaar zijn en kan je gasvorming en diarree verergeren.

►Vezelrijk voedsel: Je hebt de extra vezels niet nodig als je buikgriep hebt.

►Vet: Vermijd vettig en zout voedsel zoals spek.

►Specerijen: Eet geen voedsel wat scherp gekruid is

Naast het juiste eten en drinken zijn er verschillende middelen zonder recept bij de drogisterij te verkrijgen die de buikgriep versneld helpen genezen. Een bijzonder effectief middel en geheel natuurlijk is vlozaad. Vlozaad zorgt dat het vocht in de darmen wordt gebonden, wat een stoppend effect heeft. Vlozaad vormt verder een goede voedingsbodem voor de darmflora. Hierdoor gaat de buikgriep heel snel weer over.

Buikgriep-Besmettelijk-Vlozaad

Wellicht ook interessant:

Overactieve blaas

Buikgriep voorkomen