Wanneer de gevoelige huid op de onderkant van je voeten en hielen te droog wordt, kan deze open splijten, waardoor pijnlijke scheuren, kloven op uw hielen ontstaan, achterblijven. Die kloven maken het niet alleen pijnlijk om te lopen, maar kunnen ook leiden tot ernstige infecties. Hielkloven behandelen is dan noodzakelijk.

Naturalize-Hielklovencreme

Hoe ontstaan hielkloven?

Scheuren in de hielen worden meestal veroorzaakt door onvoldoende vocht. Deze scheuren kunnen pijnlijk worden en zelfs gaan bloeden. De voornaamste oorzaken van hielkloven zijn:

►Koud winterweer

►Het dragen van open schoenen  zoals slippers en sandalen

►Uitdroging. Niet genoeg water drinken zorgt voor droge voeten.

►Je voeten niet hydrateren met een bodylotion of voetencrème

►Te warme baden of douches nemen

►Weken in een heet bad te lang of te vaak

►Gebruik van harde uitdrogende zeep op je voeten

►Als je staand werk hebt

►Zweetvoeten

►Ouderdom

►Diabetes

►Obesitas

De twee grootste externe risicofactoren voor gebarsten hielen zijn diabetes en obesitas. Diabetici zullen waarschijnlijk gebarsten hielen ervaren, omdat schade aan zenuwen in de voeten van ongecontroleerde bloedsuikers een droge huid kan veroorzaken. Mensen met diabetes lopen nog meer kans op een infectie van gebarsten hielen dan niet-diabetici. Als u diabetes heeft, is het belangrijk om uw voeten regelmatig te onderzoeken op tekenen van scheurtjes of infectie.

Obesitas verhoogt je kansen op gebarsten hielen omdat er nog meer gewicht op het hielkussen is, waardoor het verder uitzet. Een droge huid kan de extra druk en scheuren niet aan.

Tijdens de wintermaanden kan iedereen droge, gebarsten hielen hebben. Regelmatig lange, zeer hete baden en douches nemen kan ook deze toestand verergeren. Bovendien hebben mensen die hun voeten niet regelmatig hydrateren met een goede, op olie gebaseerde lotion of moisturizer, meer kans op hielkloven. Niet genoeg water drinken en slechte voeding zijn ook risicofactoren voor gebarsten hielen.

Hielkloven behandelen

Er zijn een heleboel alternatieve behandelingen met allerlei zelf gemaakte brouwsel om je voeten in te weken, maar hielkloven behandelen kun je toch echt allerbeste met crèmes die hiervoor echt bedoeld zijn. Deze crèmes zijn vrij verkrijgbaar bij drogist en apotheek. Meestal hebben de iets duurdere crèmes het meeste effect vanwege de betere ingrediënten.

Naturalize-Hielklovencreme

ANDEREN LAZEN OOK:

Ontstoken teen

Wintertenen behandelen

Ingegroeide nagel

Doorgezakte voet – Platvoet

Hielspoor symptomen en behandeling

Kalknagels behandelen

Voetschimmel behandelen

Zweetvoeten