Hielspoor Symptomen

Als je hielpijn hebt, is de kans groot dat het wordt veroorzaakt door hielspoor. Hielpijn is een van de hielspoor symptomen. Hielspoor is een voetaandoening die wordt gecreëerd door een benige knobbel, een calciumafzetting die zich uitstrekt tussen je hielknobbel en de voetboog. Hielspoor begint vaak aan de voorkant van je hiel en beïnvloedt uiteindelijk andere delen van je voet. Hielspoor kan moeilijk waarneembaar zijn met het blote oog.

Hielspoor symptomen

Pijn, ontsteking en zwelling aan de voorkant van je hiel zijn hielspoor symptomen. Het getroffen gebied kan ook warm aanvoelen. De hielspoor symptomen kunnen zich verspreiden naar de voetboog. Na een tijd kan een klein benig uitsteeksel zichtbaar zijn.

Soms veroorzaakt hielspoor geen symptomen. Ongeveer 50% van de mensen met hielspoor ervaart pijn. Mogelijk zie je ook geen veranderingen in zachte weefsels of botten rond de hiel. Hielspoor wordt vaak alleen ontdekt door röntgenfoto’s en andere tests die worden gedaan voor bijvoorbeeld een andere voetaandoening.

Het is moeilijk om zelf hielspoor te diagnosticeren. Dit komt omdat de symptomen vergelijkbaar zijn met andere vormen van hielpijn en voetproblemen. Je moet een specialist, zoals een orthopedisch chirurg of een podotherapeut, raadplegen voor een juiste diagnose. Uw orthopedisch chirurg of podoloog kan dan een hielspoor detecteren via een röntgenfoto.

Oorzaken hielspoor

Hielspoor ontstaat doordat er teveel spanning staat op de aanhechting onder de voet. Weefsel hier omheen raakt geïrriteerd en kan zelfs ontsteken. Het lichaam gaat deze irritatie of ontsteking proberen te bestrijden, hierdoor ontstaat na een tijdje kalkvorming met hielspoor tot gevolg.

Teveel spanning op de aanhechting onder de voet kan worden veroorzaakt door:

►Artritis

►Kneuzing van de hiel

►Overgewicht

►Slecht passende schoenen

►Veel sporten. Met name hardlopen kan een grote boosdoener zijn

►Veel te vaak slippers dragen

►Versleten schoenen

 Hielspoor behandeling

Wat kun je zelf ondernemen om hielspoor te behandelen? Er zijn een aantal zaken die, zeker bij hielspoor in het beginstadium, verlichting kunnen geven.

► Gebruik goede inlegzolen in je schoenen. Er bestaan speciale hielspoor zolen die echt wonderen kunnen verrichten.

► Let op je houding

► Probeer de nodige kilo’s kwijt te raken bij overgewicht

►Doe goede rekoefeningen voor de pijnlijke voet. Deze oefeningen zullen ook de spieren versterken

 

Wellicht ook interessant:

Hielspoor oefeningen

Doorgezakte voet

Jicht begint vaak in de voet