Onderhuidse-Puist-verwijderen
Een onderhuidse puist is een ontsteking die zich onder de huid bevindt. De ontsteking is gevuld met pus maar dat vindt zich niet zoals bij een gewone puist een uitweg naar buiten. Er is bij de onderhuidse puist dus geen zwart of wit kopje zichtbaar. De onderhuidse puist is over het algemeen een stuk groter dan de gewone puist. De onderhuidse puist bevindt zich onder de buitenste laag van de huid en heeft moeite om door de huid heen te breken. Ondertussen heeft deze puist alle tijd om verder te groeien. De bult kan uitgroeien tot een vrij grote bult en hij kan aardig rood worden. De onderhuidse puist kan pas door de huid heen breken als de huid erboven de druk niet meer aankan. Dit kan echter een hele tijd duren.

Wat kun je zelf doen tegen een onderhuidse puist?

Tea Tree Olie gebruiken

Je kunt de onderhuidse puist behandelen met Tea Tree Olie wat werkt als een ontstekingsremmer. Tea Tree Olie is gewoon te verkrijgen bij de drogist of reformhuis en is volledig onschuldig.

Koelen met ijs

Een goede manier om een dergelijke puist te verkleinen is om hem een aantal minuten te koelen met ijs. Neem hiervoor bijvoorbeeld een ijsklontje. De kou zal er voor zorgen dat de zwelling afneemt. Tevens zullen op deze manier de poriën bevriezen. Vuil zal hierdoor uit je huid worden verwijderd.

Deppen met appelcider azijn

Aanbrengen van appelcider azijn op de puist kan ook zeer goed werken aangezien het een anti-bacteriële werking heeft en de pH-waarde van je huid verbetert. Het aanbrengen van de appelcider azijn kun je eenvoudig met een watje of iets dergelijks doen.

Aloe Vera aanbrengen op je huid

Aloe vera zorgt ervoor dat de ontsteking van je huid als gevolg van de onderhuidse puist gaat afnemen. Beste tijd is om dit te doen vlak voor het slapengaan.

Onderhuidse puist doorprikken

Als de onderhuidse puist “rijp” is en de huid al wat verzwakt kun je er ook voor kiezen om de puist door te prikken met een naald. Door het geprikte gaatje kan de pus eenvoudig weglopen en zal de zwelling afnemen. Let wel op dat je met deze manier van behandelingen ook littekens kan veroorzaken.

Onderhuidse puisten voorkomen

Als je veel vet eet kan dat veroorzaken dat je regelmatig last hebt van onderhuidse puisten. Pas je je eetpatroon aan dan zal dat gaan afnemen. Verder heeft roken ook een zeer nadelige invloed op de toestand van je huid. Stoppen met roken is dus verstandig als je geen puisten meer wilt. Sporten is ook zeer belangrijk bij het hebben van een zuivere huid!

Onderhuidse puisten verdwijnen meteen met: