Oogwallen verwijderen. Er zijn een hele reeks natuurlijke tips en trucs die beloven om dat eenvoudig voor elkaar te krijgen, dus in plaats van meteen naar de cosmetische producten te grijpen, waarom niet onderstaande tips eens proberen? We hebben de 6 meest effectieve tips op een rij gezet.

Oorzaken van wallen onder de ogen

De reden dat we oogwallen krijgen, heeft veel te maken met onze levensstijl. Het opsporen van wat de oorzaken van onze oogproblemen zijn, kan ons helpen om de oogwallen voor altijd van onze gezichten te verwijderen. De 3 grote oorzaken van wallen onder de ogen zijn:

►Gebrek aan slaap

►Te weinig drinken

►Allergieën zoals hooikoorts

Hoe kun je oogwallen verwijderen?

Probeer eens de volgende huismiddelen om oogwallen te verwijderen. Je zult zien dat je snel resultaat boekt.

►Bakpoeder. Sommige mensen zweren bij een mengsel van bakpoeder en water om hun oogwallen te verwijderen. Om het zelf te proberen, meng baking soda en een kleine hoeveelheid water tot een pasta, laat dit 5-10 minuten onder de ogen drogen en was het dan weg met een vochtige doek.

►Thee. Goede ouderwetse cafeïne houdende thee wordt al lang gebruikt als middel tegen oogwallen dankzij de natuurlijke tannines. Week twee theezakjes in warm water en laat ze een paar minuten rusten. Plaats vervolgens een theezakje op elk oog gedurende vijf minuten en je ziet er gelijk frisser uit.

►Aardappelen. Van aardappelen wordt gezegd dat ze natuurlijke bleekeigenschappen hebben, dus als je een paar plakjes aardappel onder je ogen knipt, kan dit helpen donkere schaduwen te verminderen zonder een vermogen kwijt te zijn aan dure crèmes. Breng ze zo koud mogelijk aan om tegelijkertijd ook de oogwallen te bestrijden.

►Komkommer. Koude plakjes komkommer zijn al lang bekend om de wonderen die ze doen voor vermoeide en gezwollen ogen. Plaats een plakje over elk oog en zorg ervoor dat je ook het donkere gebied onder de ogen goed bedekt. Doe dit dagelijks en ga ongeveer 10 tot 15 minuten liggen. De komkommer zal aan de slag gaan op de huid rond je ogen en het nemen van de tijd voor jezelf zal ook nog eens helpen je eventuele stress te verminderen. Twee vliegen in 1 klap want stress kan ook wallen onder de ogen veroorzaken.

►Rozenwater.  Rozenwater is een natuurlijk product voor het verminderen van het uiterlijk van donkere kringen, evenals wallen en rimpels rond de ogen. Het is niet alleen rustgevend voor geïrriteerde, gestreste ogen, maar dankzij de hydraterende eigenschappen kan het de pH-balans van de huid herstellen. Dit helpt donkere pigmentvlekken te verwijderen, de huidcellen te versterken en de weefsels onder de ogen te regenereren. Neem gewoon een watje gedrenkt in rozenwater en breng het rond de ogen aan gedurende 10 minuten. Rozenwater kun je bij de drogisterij kopen.

►Amandel olie. Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen kan amandelolie helpen vervelende donkere kringen en wallen onder de ogen te verminderen. Amandel is een geweldige bron van vitamine K die de bloedstolling verbetert, wat resulteert in een afname van donkere kringen en andere huidverkleuringen rond de ogen. Breng een kleine hoeveelheid amandelolie op je ogen aan en spoel ‘s ochtends af met koud water. Amandel olie is ook bij elke drogist te verkrijgen.

Met deze tips zul je zien dat oogwallen verwijderen eigenlijk best eenvoudig is. De manier die het beste voor jou werkt kan heel persoonlijk zijn dus probeer er eens een paar uit. Niet elke tip werkt bij alle personen.