Slechte adem verhelpen

Hoe kun je slechte adem verhelpen? Voordat we het daarover gaan hebben is het ook handig om te weten wat een slechte adem kan veroorzaken.

De volgende veel voorkomende oorzaken zijn bekend:

►’s Ochtends na het slapen kun je een slechte adem hebben.

►Eten van knoflook, uien, kruiden en specerijen

►Alcohol

►Roken

►Sommige medicijnen

►Slechte mondhygiëne

►Slechte hygiëne van het kunstgebit

►Ontstoken tandvlees

►Aandoening aan de amandelen in de kel

►Neuspoliepen

►Een dieet volgen

►Een slecht sluitende sluitspier tussen slokdarm en maag

Hoe slechte adem verhelpen?

Het is eenvoudig om slechte adem te verbeteren en tegelijkertijd je tanden en tandvlees gezond te houden. Probeer deze eenvoudige stappen om uw mond fris en schoon te maken. Slechte adem verhelpen doe je zo!

►Borstel en floss vaker. Plaque, de kleverige opeenhoping op je tanden, verzamelt bacteriën die slechte adem veroorzaken. Achtergebleven voedsel draagt ​​ook bij aan het probleem. Poets je tanden minstens twee keer per dag, en flos ten minste een keer. Overdrijf echter het poetsen niet. Als je te hard poetst, kun je je tanden laten slijten, waardoor ze kwetsbaar worden voor gaatjes.

►Spoel je mond. Naast het verfrissen van je adem, voegt een mondwater extra bescherming toe door bacteriën te verwijderen. Een frisse mintsmaak kan je een goed gevoel geven. Maar zorg ervoor dat het mondwater dat je kiest de bacteriën doodt die slechte adem veroorzaken. Bedek niet alleen de geur. Spoel dagelijks met een goed mondwater en pak een slechte adem aan bij de bron het zal je slechte adem verhelpen.

►Schraap je tong. De witte laag die zich normaal op je tong vormt, kan een gastheer zijn voor stinkende bacteriën. Om er vanaf te komen poets je je tong zachtjes met je tandenborstel of gebruik een speciale tongschraper.

►Vermijd voedingsmiddelen die je adem verslechteren. Uien en knoflook zijn de bekendste voedingsmiddelen. Tanden poetsen nadat je ze gegeten hebt, helpt helaas niet. De stoffen die hun slechte geuren veroorzaken, komen terecht in je bloedbaan en reizen naar je longen, waar je ze uitademt.

►Stoppen met roken. Naast het veroorzaken van kanker, kan roken je tandvlees beschadigen, voor vlekken op je tanden zorgen en je een slechte adem bezorgen.

►Sla pepermuntjes na het eten over en kauw in plaats daarvan op suikervrije kauwgum. De bacteriën in je mond houden van suiker. Ze gebruiken het om zuur aan te maken. Dit verslijt je tanden en veroorzaakt een slechte adem. Kauw dus liever op suikervrije kauwgom dat stimuleert de aanmaak van speeksel, het natuurlijke afweermechanisme van de mond tegen tandplak en zuur wat tandbederf en slechte adem veroorzaakt.

►Hou je tandvlees gezond. Tandvleesaandoeningen veroorzaken slechte adem. Bacteriën verzamelen aan de rand van de tanden, wat een geur veroorzaakt.

►Bevochtig je mond. Je kunt tandbederf en slechte adem krijgen als je niet genoeg speeksel aanmaakt. Als je mond droog is, drink dan overdag veel water. Probeer ook ‘s nachts een luchtbevochtiger om de lucht in je slaapkamer te bevochtigen.

►Raadpleeg je huisarts. Als je slechte adem ondanks al je inspanningen voortduurt, maak dan een afspraak met je huisarts. De huisarts zal controleren of je problemen verband houden met een medische aandoening.

Zoals je ziet is een slechte adem verhelpen vaak zeer eenvoudig.

WELLICHT OOK INTERESSANT:

Ontstoken tandvlees

Bloedend tandvlees

Tandenknarsen kun je voorkomen