Wintertenen Behandelen

Krijg je rode, jeukende en gezwollen tenen in de winter? Gaat je probleem weg zodra het weer warm wordt? Grote kans dat je last hebt van wintertenen. De behandeling van wintertenen bestaat uit het verbeteren van de stagnerende bloedstroom naar uw gezwollen en jeukende tenen. Je kunt zelf wat doen tegen wintertenen. Lees onderstaande tips en je kunt je wintertenen behandelen ook zelf.


Voorkom snelle temperatuurschommelingen

Vermijdt snelle verandering van temperatuur. Dit omdat je lichaam zich niet heel snel kan aanpassen aan de temperatuurschommelingen, maar daar wat tijd voor nodig heeft. Bij snelle verhoging van de temperatuur van je lichaam kunnen je bloedvaten het niet aan om dat te verwerken en ontstaat er een zogenaamd “knelpunteffect”. Dit leidt tot zwelling en jeuk. Vermijd om diezelfde reden daarom ook snelle verkoeling van het lichaam. Probeer de schommeling in temperatuur geleidelijk te laten verlopen. Je zult merken dat je hiermee je wintertenen goed kunt behandelen.

Bescherm je handen en voeten tegen uitdroging en knelling

Droogte “triggert” wintertenen. Een vochtinbrengende crème zorgt voor isolatie en voorkomt warmteverlies en is daarom zeer goed te gebruiken bij wintertenen. Breng daarom altijd meerdere keren per dag een vochtinbrengende crème aan. Vaseline, kokosolie of een bodylotion zijn hier uitermate geschikt voor. Ten tweede, vermijd knelling van te strak zittende schoenen.

Houdt je lichaam goed warm

Hier zijn enkele suggesties:

►Draag warme kleding: verschillende lagen loszittende, warme kleding bieden een betere bescherming dan een enkele dikke. Vergeet ook niet je hoofd, oren, nek en handen en voeten te bedekken.

►Eet warme maaltijden

►Gebruik gember, zwarte peper, tijm, kurkuma om een maaltijd te bereiden. Ze helpen bij het opwarmen van hun lichaam en verbeteren de bloedsomloop

►Vermijd koude dranken

Wintertenen behandelen door je bloedcirculatie te verbeteren

Zoals hierboven aangegeven is het belangrijkste probleem van winterhanden een stagnerende bloedstroom, dus beweeg regelmatig of neem deel aan wat fysieke activiteit om je bloedcirculatie te verbeteren. Stop met roken en alcohol, die de doorbloeding verder kunnen belemmeren. Ook een goede buikademhaling kan helpen om je bloedcirculatie te verbeteren.

Wintertenen behandelen is dus zeer eenvoudig eerst zelf te starten voordat je eventueel naar je huisarts gaat. Mocht dit alles niet helpen kan een bezoek aan je dokter altijd nog.


Wellicht ook interessant:

Stinkvoeten behandelen

Voetschimmel

Jicht in de voet