Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken zijn misschien wel de meest gehate insecten van de wereld. Ze dragen niet alleen ziekten met zich mee (in zeldzame gevallen), maar ze worden geassocieerd met een vuile omgeving. Er zijn gelukkig huismiddeltjes voor kakkerlakken beschikbaar die als een natuurlijke kakkerlakkenmoordenaar zullen werken, zonder dat je gevaarlijk gif moet gaan inzetten. Hiermee kun je zelf dus de kakkerlakken bestrijden.

Kakkerlak bestrijden spray

Kakkerlakken bestrijden kun je zelf

Kakkerlakken bestrijden is niet alleen weggelegd voor de professionele verdelger. Zelf kun je al een heel eind komen met de volgende zaken:

►Zuiveringszout (baking soda) en suiker.Een eenvoudige maar effectieve mix. Zuiveringszout en suiker kunnen kakkerlakken effectief doden en je zal een daling van het aantal kakkerlakken opmerken. Je moet weten waar de kakkerlakken zich schuilhouden. Je mengt een kom met 50% zuiveringszout en 50% suiker. Dit mengsel strooi je in de gebieden waar je de kakkerlakken hebt waargenomen. Dit mengsel laat je zo lang mogelijk liggen om ervoor te zorgen dat je blijvend succes hebt bij het kakkerlak bestrijden. Suiker is niet het dodelijke deel van het mengsel, maar het zal werken om de kakkerlakken aan te trekken. Het zuiveringszout zorgt voor het doden van de kakkerlak.

►Wasverzachter Spray
Kakkerlakken bestrijden kan ook met wasverzachter. Wasverzachter kan kakkerlakken doden en moet daarvoor gemengd worden met water. Je maakt in een plantenspuit een mengsel van 60% wasverzachter en 40% water. Dit mengsel spuiten op de kakkerlak als je er eentje ziet lopen en hij zal binnen afzienbare tijd sterven.

►Laurierblaadjes. Plet laurierbladeren in bijvoorbeeld in een vijzel totdat het bijna poeder is.  Dit poeder zal je moeten strooien in gebieden waar je weet dat de kakkerlakken en de mogelijk nesten aanwezig zijn. Dit gestrooide goedje zal ervoor zorgen dat de kakkerlakken het niet overleven.

►Citroenschillen of citroensap. De frisse geur van citroenen wordt vaak geassocieerd met een schoon huis en citroen wordt vaak gebruikt in ‘s werelds populairste huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Het valt niet te ontkennen dat citroensap een krachtig middel om vlekken te verwijderen, maar wat veel mensen niet weten, is dat het ook kakkerlakken kan afstoten en dus hiermee uit je huis kunt houden. Spuit 100% citroensap  en spuit op moeilijk bereikbare plaatsen in het huis waar kakkerlakken zich bevinden.

► Kakkerlakken bestrijden met koffiedik.  Je kunt de koffiedik gebruiken als een lokaas om de kakkerlakken in de val te lokken en ze te doden. Vul een pot met koffiedik en voeg water toe. Hiermee lok je de kakkerlakken omdat ze op de geur van koffie afkomen. Zitten er kakkerlakken in de pot dan zullen ze vroeg of laat verdrinken. Kakkerlakken kunnen 40 minuten in water ademen. Dus om te voorkomen dat de kakkerlakken alsnog uit de pot klimmen is het handig de pot van tevoren te hebben ingesmeerd met vaseline.

Blijf vol houden met bestrijden

Als de kakkerlakken die je hebt gedood nog geen eieren hebben gelegd ben je vrij van kakkerlakken. Als je zelfs maar één kakkerlak ziet, is het essentieel om direct actie te ondernemen. Kakkerlakken kunnen tot 50 eieren per keer leggen. Natuurlijke huismiddeltjes voor kakkerlakken zijn minder dodelijk dan chemische bestrijdingsmiddelen, en ze mislukken vaak wanneer je voortijdig stopt met het ondernemen van actie. Zelfs als je een kakkerlak in een maand nog niet hebt gezien, zijn de eieren die ze achterlaten misschien wel klaar om uit te komen. Dus hou vol. bestrijden zal niet makkelijk zijn.

Kakkerlak bestrijden spray

WELLICHT OOK INTERESSANT:

Zilvervisjes bestrijden

Gootsteen ontstoppen