Mierenplaag in huis

Help, een mierenplaag in huis? Tijdens warm weer of regenachtige periodes ontdekken veel mensen mieren in huis. Mieren zijn sociale insecten vandaar dat ze leven in koloniën die in grootte variëren van honderden tot miljoenen mieren, afhankelijk van de soort.

Mierenplaag in huis

Mieren die het huis binnendringen kunnen in je voedsel terechtkomen, eigendommen beschadigen of stekende beten veroorzaken. Bovendien kunnen ze ook schade aan je planten veroorzaken. Mieren proberen te bestrijden kan erg frustrerend zijn. Pesticiden voor mieren bevatten meestal chemicaliën die schadelijk zijn voor mens en milieu, maar er zijn ook enkele natuurlijke manieren om mieren te bestrijden. Deze kunnen enige tijd en geduld vergen, maar zullen goede resultaten opleveren.

Hoe mieren in huis bestrijden?

Hier zijn 8 goede manieren om op een natuurlijk manier van mieren af ​​te komen:

1. Kaneel inzetten bij de bestrijding van mieren

Kaneel is een effectief bestrijdingsmiddel tegen mieren. De geur ontmoedigt mieren om je huis binnen te komen en te scharrelen in je keuken.

Voeg ¼ tot ½ theelepel etherische kaneelolie toe in een kopje water. Week een watje in deze oplossing en veeg de gebieden af ​​waar de mieren kunnen binnendringen en wonen. Herhaal een paar keer per dag totdat alle mieren verdwenen zijn. Uiteraard kun je ook gemalen kaneel in de buurt van toegangspunten zetten en je mierenplaag in huis verdwijnt ook.

2. Witte azijn laat mieren verdwijnen

Witte azijn is een effectief middel bij een mierenplaag in huis. Mieren kunnen de sterke geur niet verdragen. Bovendien maskeert de geur hun eigen geursporen, waardoor ze hun richtingsgevoel verliezen.

LAAT MIEREN METEEN VERDWIJNENMeng gelijke delen witte azijn en water en giet de oplossing in een spuitfles. Spuit deze oplossing rond plinten en andere toegangspunten.
Na een uur kun je de mieren al opruimen op met een vochtige doek. Herhaal een keer per dag totdat de mieren volledig verdwenen zijn.
Je kant deze azijnoplossing ook gebruiken voor het reinigen van vloeren, vensterbanken en werkbladen. Dit zal voorkomen dat mieren over deze oppervlakken kruipen.

3. Citroen ontmoedigt mieren

Om je keuken en andere delen van je huis miervrij te maken, kun je ook citroen proberen. De geur ontmoedigt mieren en zijn zure eigenschap maskeert hun geursporen.

Wrijf wat citroensap op deurdrempels, vensterbanken en andere mogelijke gebieden waar mieren binnenkomen. Gebruik citroen om de paar dagen tot de mieren volledig verdwenen zijn.

4. Mieren houden niet van pepermunt

Pepermunt is een natuurlijke insectenwerend middel dat effectief mieren weghoudt. Mieren hebben een hekel aan de sterke geur, die ook hun ruikende eigenschappen verstoort, zodat ze geen voedselbronnen kunnen detecteren.

Voeg 10 druppels essentiële pepermuntolie toe aan 1 kopje water. Spray de oplossing op alle plaatsen waar mieren aanwezig zijn. Herhaal twee keer per dag, totdat de mieren volledig verdwenen zijn. Je kunt ook wat gedroogde pepermunt rond je deuren en toegangen strooien om mieren af ​​te weren. Overigens kun je ook bladeren van de pepermuntblad neerleggen.

5. Komkommer schil is zeer effectief tegen mieren

Een andere eeuwenoude manier om van mieren af te komen is met komkommerschillen. Omdat ze de smaak niet kunnen verdragen hebben mieren een natuurlijke afkeer tegen komkommer

Pel een komkommer en plaats stukken van de schil in alle gebieden waar u mieren hebt gezien. Vervang ze dagelijks met verse schillen en herhaal zo nodig totdat de mieren verdwenen zijn.

6. Cayennepeper. Mieren houden er niet van.

Cayennepeper werkt ook als een effectief middel tegen mieren. Omdat de sterke aard van cayennepeper de signalen waarop mieren vertrouwen om naar voedsel, hun nest en andere plaatsen te navigeren vernietigt. Uiteraard kunnen de mieren zonder een goed signaal niet overleven en zullen ze dus op zoek gaan naar nieuwe plaatsen om naartoe te gaan.

Strooi cayennepeperpoeder in gebieden waar je mieren ziet. Je kunt ook gelijke hoeveelheden cayennepeper en kurkumapoeder mengen en bij de toegangspunten strooien om een onaangename barrière voor mieren te maken.

7. Afwasmiddel  tegen mieren

Afwasmiddel werkt ook als een effectief afstotend middel voor mieren. Het kan helpen de mieren te laten stikken, waardoor ze sterven. Overigens kun je deze tip trouwens ook op kakkerlakken uitproberen.

Vul een plantensproeier met een deel afwasmiddel en twee delen water en schud het vervolgens grondig. Spuit het mengsel over de gebieden waar mieren aanwezig zijn. Na een paar uur veeg je de dode mieren af ​​met een natte doek.

8. Houd je huis schoon

Om te voorkomen dat mieren je huis binnenkomen, moet je je huis extra schoon houden. Voorkomen is immers beter dan genezen.

►Hou je vloeren schoon

►Hou prullenbakken gesloten

►Ruim voedselresten meteen op

►Reinig vensterbanken regelmatig

►Laat geen vuile vaat staan

Al met al moet er een mogelijkheid voorhanden zijn om de mieren uit je huis te verdrijven. De genoemde bestrijdingsmethodes zijn zeer effectief mits je geduld uitoefent.

WELLICHT OOK INTERESSANT:

Kakkerlakken bestrijden

Bedwantsen bestrijden