Vakantie naar Texel

Vakantie in eigen land is al jaren populair. Zo ook vakanties naar de waddeneilanden. Wat maakt een bijvoorbeeld een vakantie naar Texel, het grootste waddeneiland, zo bijzonder.

Een paar populaire bezienswaardigheden zijn:

Prachtige natuur

Texel heeft een extreem mooie natuur, lange zandstranden, weelderige bossen, heuvelachtig landschap bedekt met heide, weilanden met schapen. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Fietsen op Texel

Het eiland is perfect om te fietsen. Het heeft veel fietspaden, waar auto’s geen toegang hebben en over het algemeen heeft het eiland weinig verkeer. Het lijkt erop dat de meeste bezoekers met hun auto met hun fietsen naar het eiland Texel komen en het op hun tweewielers verkennen.

Kitesurfen op Texel

Texel is zoals de meeste eilanden erg winderig, wat het ook perfect maakt voor kitesurfen. Een van de meest populaire stranden om te kitesurfen is Paal 9.

Ecomare

Ontdek alles over de natuur van de Wadden en de Noordzee in het mooie natuurmuseum. Er is tevens een zeeaquarium, een zeehondenopvang, een vogelopvang en duinpark.

Natuurgebied De Slufter

De Slufter is een heel bekendnatuurgebied op Texel dat via een brede geul verbonden is met de zee. Je vindt er de mooiste vogels.

Brouwerij

Je zult verrast zijn, maar Texel heeft zijn eigen bierbrouwerij. Bekijk hoe hier het bier nog op traditionele manier wordt gebrouwen

De hoofdstad Den Burg

Den Burg. Het stadscentrum biedt tal van bar’s, cafés en restaurants, met de lokale sfeer van Texel. Het is leuk om rond te dwalen, winkels te bezoeken, traditionele eilandproducten te kopen, die gebaseerd zijn op schapen. Houd er rekening mee dat als je de stad met de auto bezoekt, het parkeren niet goedkoop is.

Schilderachtige vuurtoren

Een van de favoriete bezienswaardigheden op het eiland Texel is de rode vuurtoren. Absoluut schitterend uitzicht als je eenmaal boven bent.

Kaap Skil

Bezoek het juttersmuseum op uw vakantie naar Texel. Waan je tevens in het verleden van de scheepvaart en visserij op Texel.

Praktische reistips uw vakantie naar Texel

Veerboot: U bereikt het eiland Texel vanuit de stad Den Helder met een veerboot tocht van 30 minuten. Als je nog extra tijd te besteden hebt, raden we je aan om ook te stoppen bij het scheepvaartmuseum in Den Helder.

Accommodaties: Het Texelse eiland is erg populair bij toeristen als zomerbestemming, dus er zijn veel hotels en campings. Maar houd er rekening mee dat tijdens het hoogseizoen (juli en augustus) campings vol kunnen zijn, dus van tevoren reserveren is aan te raden.

Typische souvenirs: u zult hier veel schapenweiden zien, dus het kan bijna niet missen dat u een met schapen verbonden souvenir koopt.

Vakantie naar Texel, in elk seizoen een aanrader

Een vakantie naar Texel is eigenlijk het gehele jaar een aanrader. In alle jaargetijden zul je iets moois op Texel vinden. De natuur ziet er in elk jaargetijde weer anders uit. De fantastische horeca is er uiteraard het gehele jaar. Texel is dus perfect voor een vakantie met het gehele gezin.

WELLICHT OOK INTERESSANT:

Weekendje weg Texel

Vakantie in Andalusië