HDR smartphones

Sowieso zijn er nog niet zo veel HDR smartphones. Het rijtje met smartphones waarop Netflix kijken in HDR kwaliteit mogelijk is groeit dan ook maar gestaag. In het begin was er de LG G6 waarop NETFLIX zichtbaar was in Dolby Vision. Weergave in Dolby Vision is volgens vele liefhebbers zelfs nog mooier en scherper dan weergave in HDR. Vervolgens werd er door NETFLIX in het voorjaar van 2017 de SONY Xperia XZ Premium aan toegevoegd. Op dit toestel is NETFLIX vanaf de introductie van de telefoon in het prachtige HDR weer te geven.


Wat is HDR?

Dankzij de HDR techniek kunnen de beeldschermen van deze toestellen een hogere helderheid weergeven en is tevens het contrast erg hoog. Verder wordt over- of onderbelichting voorkomen en hierdoor zijn er in ruime mate meer details zichtbaar in delen van het scherm die bij schermen zonder HDR over- of onderbelicht zouden worden. Door deze techniek komt het beeld stuken dichter de realiteit.

Uitbreiding HDR smartphones voor NETFLIX

In september 2017 heeft NETFLIX het rijtje HDR smartphones uitgebreid met de LG V30, de Samsung Galaxy Note 8 en de SONY Xperia XZ1. Hoewel niet al deze toestellen, op het moment van het schrijven van deze bijdrage, al echt te verkrijgen zijn weten we nu al dat ze onmiddellijke NETFLIX HDR ondersteuning hebben vanuit de doos. Al deze toestellen zijn op de IFA in Berlijn geintroduceerd.

De grote afwezig in het rijtje is eigenlijk de Samsung Galaxy S8. Het is niet helemaal duidelijk waarom dit toestel geen NETFLIX HDR ondersteuning heeft. Men vermoedt dat dit komt omdat de Samsung Galaxy S8 gebruik maakt van een ander HDR formaat dan de andere toestellen.

Is er al veel content in HDR te bekijken op NETFLIX?

Net zoals het aantal HDR smartphones slechts gestaag stijgt geldt dat overigens ook voor de content. NETFLIX heeft nog maar een beperkt aantal series en films beschikbaar in deze kwaliteit maar gaat de komende maanden dit aanbod flink uitbreiden.


Wellicht ook interessant:

Wifi signaal versterken

Releasedatum en specs Iphone 8 

Tablet aansluiten op je TV