iphone 8 batterij probleem

De iPhone 8 en de iPhone 8 plus werden samen met de jubileum iPhone, de iPhone X, met veel bombarie aangekondigd. Naar nu blijkt hebben een aantal kopers van de iPhone 8 problemen met de batterij die is gaan opzwellen en het toestel volledig openbreekt. Dat lijkt dus op een echt iPhone 8 batterij probleem.Probleem batterij vooralsnog alleen bij iPhone 8 plus

Afgelopen dagen publiceerde een bezitter van een iPhone 8 een foto op Twitter waarbij duidelijk zichtbaar was dat de smartphone volledig opengebarsten was. De gebruiker had de telefoon pas enkele dagen. Het opzwellen van de iPhone 8 plus begon toen de telefoon aan het opladen was met een origineel meegeleverd Apple snoer. Tijdens het opladen barstte de behuizing van de telefoon helemaal open.

Kort daarop publiceerde een andere bezitter van een iPhone 8 plus een foto van zijn zojuist aangeschafte telefoon. Deze gebruiker vond de iPhone 8 plus zelfs in opgezwollen toestand in de doos bij het uitpakken. De voorkant van de telefoon was in de doos al helemaal losgekomen van de achterkant met een opgezwollen batterij als oorzaak.

Apple heeft op beide gevallen snel gereageerd door het batterijprobleem van de iPhone 8 (plus) meteen in onderzoek te nemen.

iPhone 8 batterij probleem slecht voor het imago van iPhone

Apple zal in het achterhoofd houden wat Samsung vorig jaar is overkomen met de batterij van de Galaxy Note 7. Bij een aantal gebruikers ontplofte de batterij van dit toestel spontaan. En hoewel het slechts om enkele tientallen gevallen ging, maar wel in hele korte tijd achter elkaar, zag Samsung zich genoodzaakt de verkoop van de Galaxy Note 7 wereldwijd helemaal te schrappen.

Voor Apple is het dus te hopen dat het niet gaat uitdraaien op een dergelijk fiasco want dan gaat Apple een groot deel van het marktaandeel inleveren op Samsung en/of andere smartphone fabrikanten.

Wel zijn kopers van smartphones enorm vergevingsgezind gebleken. Toen Samsung namelijk de Note 8 aankondigde werden er een recordaantal alleen al verkocht in de pre-order fase. Mocht het dus zover gaan komen voor Apple zullen ze altijd weer een nieuwe kans krijgen van de consument na een eventueel groot iPhone 8 batterij probleem.


 

Wellicht ook interessant:

Beste audio smartphones

HDR Smartphones

Ingebrand smartphonescherm

Tablet aansluiten op TV