iPhone 8 uiterlijk

Zeer binnenkort zal de iPhone 8 worden aangekondigd als opvolger van de iPhone 7. Hier lees je alvast wat je bij de release datum van de iPhone 8 kan verwachten.
Apple wil met dit toestel extra indruk maken omdat in 2017 de iPhone 10 jaar bestaat. De iPhone 8 belooft dan ook een zeer indrukwekkende smartphone te worden.
De verwachting is dat de Iphone 8 op 12 september bekend gemaakt zal worden.


Prijs iPhone 8

De geruchten gaan dat dit waarschijnlijk de duurste iPhone ooit gaat worden met prijzen van boven de 1000 Euro voor een losse iPhone. De prijs is een stuk opgedreven vanwege het gebruik van nieuwe dure onderdelen zoals een OLED-scherm, draadloos opladen en nieuwe biometrische functies van de smartphone.
De meeste onderdelen die gebruikt zullen worden in de iPhone 8 zijn 1,5 keer zo duur als de onderdelen gebruikt in de iPhone 7.

iPhone 8, wat kunnen we verwachten?

OLED-scherm
Naar alle waarschijnlijkheid zal de iPhone 8 worden uitgerust met een OLED-scherm wat we ook al kennen van de Samsung smartphones. Dit scherm zal naar verwachting ook heel dicht bij de rand van het toestel komen met nauwelijks of geen bezels.

Tevens is Apple van plan de bekende aluminium behuizing te vervangen voor glas. Dit zal betekenen dat zowel de voorkant en de achterkant van de iPhone 8 van glas zullen zijn. Dit alles mooi afgewerkt met een metalen rand. Het scherm zal een diameter van 5,2 inch krijgen. Saillant detail is natuurlijk dat de OLED schermen worden geproduceerd door grote concurrent Samsung. Er schijnt dus vanuit Apple al een grote order aan OLED schermen in bestelling staan om straks aan de vraag te kunnen voldoen. Een OLED scherm is energiezuiniger en levert ook betere contrastwaarden en mooiere zwarttinten op het beeld.

Opslagruimte
Wat opslagruimte betreft zul je waarschijnlijk kunnen kiezen uit 128GB en 256GB.

Kleuren van de iPhone 8
Naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwe Apple smartphone uitkomen in vier kleuren, waaronder eentje met een spiegeleffect. Onder deze kleuren zullen zich in ieder geval zwart, zilver en “Blush Gold” bevinden.

Draadloos opladen
De iPhone 8 zal naar alle waarschijnlijkheid ook draadloos kunnen worden opgeladen. De vraag is nog even of dit gaat plaatsvinden met een zogenaamde inductielader zoals bij de Applewatch of dat er een revolutionaire manier gaat komen waarbij de telefoon op afstand kan worden opgeladen. Er zijn namelijk al patenten gesignaleerd waarmee het mogelijk is een iPhone op te laden die zich op enkele meters verwijderd van het oplaadstation bevindt.

Aan het eind van 2017 gaat Apple ook flink uitpakken met augmented reality (AR). AR houdt in dat er met de iPhone 8 een digitale laag over de echte wereld kan worden gelegd. Om AR mogelijk te maken op de iPhone 8 komt er een vernieuwde dubbele camera op het toestel die verticaal zal zijn geplaatst. Hierdoor kan de camera goed de diepte inschatten. Deze techniek zal ook worden gebruikt voor gezichtsherkenning.

Waar zit de home knop van de iPhone 8?
De kenners zijn er overigens nog niet over uit waar de thuisknop van het toestel zich zal bevinden. Grote kans is dat de thuisknop onder het scherm verwerkt zal zitten zodat je hem niet meer fysiek hoeft in te drukken. In plaats daarvan zal je wel een soort trilling voelen waardoor je alsnog het gevoel krijgt fysiek iets in te drukken.

Al met al is er met de release van de nieuwe iPhone telg weer een hoop om naar uit te kijken. We zullen het in september gaan meemaken of al onze verwachtingen zijn uitgekomen.


Wellicht ook interessant:

Wifi signaal versterken

Tablet aansluiten op TV