OnePlus 5T

De OnePlus 5T heeft hetzelfde uiterlijk als de OnePlus 5. Dit is prima want het uiterlijk van de 5 was meer dan uitstekend. Een prima uitziende telefoon met een metalen achterkant. De telefoon toon dus nog steeds de gelijkenis met de iPhone 7 plus. De ronde zijkant van de telefoon zorgt ervoor dat hij makkelijk in de hand ligt.

De vingerafdrukscanner is verplaatst en bevindt zich nu onder de camerasensor aan de achterkant van de telefoon. Voor degenen die niet blij zijn met deze plek, is er nu ook gezichtsherkenning, die erg goed werkt. De vingerafdrukscanner is verplaatst omdat er geen startknop of capacitieve toetsen op de OnePlus 5T aanwezig zijn.

In plaats daarvan strekt het scherm aan de voorkant zich nu uit van rand tot rand, met slechts een dunne bezel rond de zijkant. De verkleining van de bezels zorgt er voor dat je nu een 6,01-inch scherm in dezelfde behuizing krijgt ten opzichte van een 5,5-inch scherm bij de OnePlus 5. 

De OnePlus 5T begint bij 499 Euro voor het 64-GB-model met 6GB, oplopend tot  559 Euro voor het 128-GB-model met 8GB.

Resolutie van de OnePlus 5T

Het scherm van de OnePlus 5T brengt een kleine verbetering met zich mee naar 2160 x 1080 (FullHD Plus) maar echt zichtbaar scherper dan zijn voorganger is de 5T niet. De Oneplus 5T heeft een Amoled scherm wat de kleuren echter wel kraakhelder weergeeft. 

In tegenstelling tot de OnePlus 3T van vorig jaar, die zich richtte op het upgraden van de specificaties van de OnePlus 3, behoudt de 5T dezelfde processor, RAM en opslag als de 5. Dat betekent dat je een Snapdragon 835 processor krijgt, samen met 6 of 8GB RAM en 64 of 128 GB aan interne opslag. Dit zijn allemaal geweldige opties een telefoon van deze prijs, maar het betekent dat je geen enkele prestatieverbetering ziet als je van de OnePlus 5 komt.

Resolutie OnePlus5T

Verbeterde camera voor de OnePlus 5T

Bij de camera zijn echter wel enkele updates doorgevoerd. De OnePlus 5T behoudt de dual-camera-setup van zijn voorganger, maar de secundaire camera heeft nu hetzelfde brede f / 1.7-diafragma als de hoofdcamera en heeft niet langer een grotere brandpuntsafstand.

In theorie zou dit moeten betekenen dat schakelen tussen de twee camera’s naadloos in elkaar overgaat. De 16-megapixel camera is goed, maar het ontbreekt de camera aan OIS (Optical Image Stabilization) en in donkere lichtomstandigheden presteert de camera minder als cameras bij andere merken.

Overige specificaties OnePlus 5T

Telefoons zoals de HTC U11 plus en de Huawei Mate 10 gebruiken hun afmetingen om bijna 4000 mAh batterijen toe te voegen, maar de OnePlus 5T heeft slechts dezelfde 3300 mAh batterij als zijn voorganger.

Ook is er erg weinig is veranderd op het gebied van software. Gek genoeg draait de 5T nog steeds op Android 7 terwijl er al lang telefoons worden geleverd met Android 8 Oreo.

De OnePlus 5T ziet er dus uit als de OnePlus 5 en heeft slechts kleine verbeteringen ten opzichte van de OnePlus 5. Ben je in het bezit van de OnePlus5 dan is de aanschaf van de OnePlus 5T misschien niet direct een echte upgrade. Kom je van een andere telefoon dan is de Oneplus 5T een uitstekende keuze want je krijgt enorm veel waar voor je geld. Zeker ten opzichte van telefoons van andere merken met dezelfde specificaties.

Snelste oplader ter wereld

De 5T is ook weer uitgerust met de DashCharge oplader. Met deze oplader kun je in slechts 30 minuten zoveel opladen om weer de rest van de dag door te komen. OnePlus noemt de dashcharge de beste oplader ter wereld.

Wellicht ook interessant:

Burn In Smartphonescherm

iPhone 8 batterij zwelt op

Beste audio smartphones

Tablet aansluiten op TV